050-7881995

מצב שמיים

לימודי טרנזיטים

 

  • קורס מעברי כוכבים – טרנזיטים ייפתח ב-3 ביוני, ויתקיים בימי רביעי בשעה 18:00

פרטים לחצו כאן

JUNE 2026

 

לקראת סוף החודש מרקורי יתחיל שוב נסיגה. אבל אל תעשו מזה דרמה. אם מקפידים על "עשה ואל תעשה" בנסיגה, היא לרוב עוברת די בסדר. ובסה"כ, יוני חודש בסדר. כמובן שזה תלוי בסוף מה קורה במפה האישית של כל אחד. אפשר לגשת לאסטרולוג לבדוק, ואפשר גם ללמוד בעצמכם אסטרולוגיה. אבל כללית בשמיים יוני אינו דרמטי. מה שכן, הולכים ומתהווים יחסים בין פלנטות "כבדות" של פלוטו, נפטון ואורנוס. אך אלו יגיעו לדיוק מושלם רק ביולי.

מה כן, על מדינת ישראל ההיבטים הנ"ל מאד משפיעים, ונראה זאת ככל הנראה כבר לקראת סוף החודש. רואים הרבה התרחשות, שהיא ככל הנראה פוליטית, או משפיעה פוליטית, סביב הסופ"ש האחרון של יוני (פלוס-מינוס).

השילוב של פלוטו-נפטון-אורנוס יכול מאד לקדם רבים, ואת העולם בכלל. זה מדע, טכנולוגיה, מחקר, וצמיחה מכל סוג. באישי זה פיתוח וגדילה, העשרה וצמיחה. זה יכול להיות של עבודה, מערכת יחסים, לימודים (פורמלי ולא פורמלי), בית, ושיפור מכל סוג. אבל מי שהכוח הזה עובד נגדו, חש תחת מכבש. כל העולם יזוז בקיץ הקרוב, לטוב ולרע. אבל דברים באישי ובגלובלי לא יעמדו במקום.

בכל המחצית השנייה של יוני מרקורי כמעט הרמוני למארס. כלומר ההיבט כמעט וקורה אך לא מתהווה. התוצאה יכולה להיות הרבה שיח, מדברים על הדברים בחופשיות או קול רם, ולא שומרים בבטן. מצד שני קשה להגיע להסכמה מלאה, ולכן זה כל מה שבין קידום שיח מסוים, ועד התנגשות גדולה בין דעות ותפיסות. מה שלא עוזר למו"מ להבשיל גם בעולם, אבל בוודאי לרבים אישית.

 

קישורים חשובים : 

לפניכם פירוט רב לפי ימים, זכרו שההשפעה אינה בהכרח ביום הנרשם, ועשויה להיות רחבה יותר. אני מסמן לכם את היום בו קיים הדיוק של ההיבט בשמיים, אך לשמיים אין יומן, ולא קורה כלום בחצות הליל. לכן ההשפעה היא גם בימים סביב, ולעתים בהם אפילו יותר מיום הדיוק עצמו. יום שלא נרשם לגביו דבר, זה בגלל שלא קורה בו היבט מדויק בשמיים בין כוכבים. אך בהחלט מה שנרשם בימים על-ידו, עשוי להיות מאד מורגש. תמצאו עוד הסברים חשובים בתחתית התחזית. אל תחכו שאעלה תזכורת בפייסבוק. עשו לכם הרגל להיכנס יזום לתחזית, ולקרוא בכל פעם על הכמה ימים הבאים:

 

ניתוח מצב השמיים – יוני 2026

 

1.6
מרקורי עובר לסרטן לעת ערב, ומקבל היבט מהירח בשלישי (2.6) בבוקר. החשיבה, אחרי שהייתה רציונלית (ואולי מעט יבשה), הופכת רגשית יותר, ולכן תגובות אמוציונליות וסובייקטיביות (אולי לביקורת שקודם יצאה, והייתה מעט קטנונית או קפדנית). לא לקחת ללב, ולא לקבל החלטות מעשיות חשובות מדי.

שמש על הקו של מארס. היבט שנמשך מאמצע מאי וילווה עד שליש יוני לערך! אצל רובנו ההשפעה לא תהיה בכל התקופה, אבל מתישהו בטווח כמעט כולנו נחוש בה לזמן מה. זאת אנרגיה חזקה וישירה, ואם מנצלים אותה לחיוב, אז אפשרית הרבה יוזמה. זמן עשייה ואנרגיה, החלטיות וכושר ביצוע. מצד שני לא רוצים לעשות פשרות, ולא להקריב קורבנות. התוצאה עלולה להיות חוסר פשרנות, ועד קוצר רוח ועימותי-כוח כשאומרים הכל בפנים. זה הרבה אגו על כל המשמעויות שלו (כזה שדוחף מטרה או "דוחף יריב"), ומעט ותרנות. אצל רבים תהיה עצבנות, ולפעמים אלו אירועים מעצבנים. הסכנה היא מהמהירות, עשו הכל בזהירות. נטייה אימפולסיבית ופעולות נמהרות. החיובי הוא שקצב מהיר וכוח החלטי מזיזים דברים.

2.6
מרקורי ביחסים עם האסטרואיד קרס. חשיבה על כסף, היומיום, וזו הזדמנות "לתקן" את איך שהיום התחיל (או נגמר אתמול), ולהיות פרקטיים.

מרקורי וקרס ביחסים עם אורנוס. היבט ארוך יותר שישפיע מאד גם מחר (רביעי 3.6). אם היה קבעון מחשבתי בימים האחרונים (בהחלט אפשרי), עכשיו אפשר לצאת ממנו. אך לפעמים זו עקשנות מאד בלתי מתפשרת. כשמנצלים לחיוב, אפשר להביא רעיון חדש, או דרך מבריקה לפתור בעיות.

2-3.6
המפגש המתמשך בין קרס לאורנוס ילווה בכל הימים סביב. אצל רבים אלו שינויים בהרגלים, בניהול ההוצאות או שגרת היומיום. לפעמים הפרעה לשגרה הרגילה שלנו. לפעמים עקשנות גדולה שלא בהכרח מועילה. סכנת הוצאה כספית או אירוע בלתי צפוי. ההמלצה: עשו משהו אחרת, משהו חדש. הכינו משהו חדש במטבח, או חדשו את הדרך בה אתם מנקים את הבית וכדומה. אם יש הפרעה ביומיום או הוצאה כספית בלתי צפויה, נדרשת תגובה או פתרון מסוג אחר.

שמש הרמונית לסאטורן. גישה רצינית, אחראית, בוגרת ופרגמטית. לוקחים עניינים לידיים, ועושים מה שצריך. לפעמים כי קיבלנו אחריות נוספת, ולפעמים זה לסדר את החיים בצורה יותר אחראית, כמו לחתוך בהוצאות. אבל לפעמים הרקע הוא בעיות שמורידות לנו בתנאים, כמו מגבלה פיננסית חיצונית עלינו וכדומה. כלומר מגבלות עלינו הן שגורמות לנו הכרח לשנות משהו באופן שמערער לנו את מה שהיה נוח.

3.6 בשעה 18:00
פתיחת קורס טרנזיטים – מעברי כוכבים לטובת עריכת תחזיות. מתאים למי שיש לו ידע קודם בסיסי, ומכיר את הזוויות (אספקטים). לפרטים נוספים לחצו כאן.

3-4.6
מרקורי שלילי לנפטון. על רקע ההיבט לעיל (קרס-אורנוס), אפשריים רעיונות איך לשנות משהו. מגביר דמיון, אך לעתים הוא עושה אותנו חסרי היגיון. לכן לפעמים חרדות מוגזמות, תקשורת לקויה שיושבת על רגש, ואז קושי לדבר ברור. לפעמים רחמים עצמיים.

4-5.6
מרקורי ביחסים עם פלוטו. חפירות. אם זה חיובי, אז מגיעים לתובנות או מסקנות. מבררים את האמת או שורש העניין. חשיבה מעמיקה ופתרון בעיות. אם שלילי: מחשבות טורדניות, מציקים מדי בשאלות, חוקרים או מנסים לכפות דעה.

מארס על הקו של סאטורן. מה שעושים עושים ברצינות ויסודיות. אם-כי לעתים נתקלים בקשיים או מגבלות. הולך קשה או לאט, אבל נעשה באחריות. גישה בוגרת, אבל לעתים התמודדות עם בעיות שקשה לפתור. היזהרו מעקשנות על מה שאי-אפשר, ואין דרך לפרוץ או לשכנע.

7-8.6
קרס הרמונית לנפטון. צורך בפינוק והנאות, או לפחות לסדר את החיים יותר נוח כרגע, מה שעלול להוביל לעצלות או קיצורי דרך. היזהרו לא לחפף באופן שיוצר סכנות. זמן טוב ליצירה, דמיון, לים או הנאות גשמיות.

9-10.6
ונוס מפגש יופיטר (צדק). "זה לא מעט, שצדק וונוס לבד, יוצאים לבלות יד ביד, יד ביד, יד ביד, בשמיים." כתב יענקל'ה רוטבליט, ובצדק. זמן שמתאים מאד לפעילות חברתית, גישה פתוחה ומתחברת. טוב לרומנטיקה או כל סוג יחסים. זמן להנאות ובילויים. חבל רק שההיבט הבא לחלקנו מקלקל:

10.6
מרקורי שלילי לסאטורן. חשיבה פסימית או דאגנית, ואולי על רקע דברים טובים שקורים נוכח ההיבט לעיל, ויש פחד לאבד. אבל בהחלט אפשרית ידיעה שלילית שמגיעה, נטייה לביקורת, או גישה קפדנית מדי.

10-11.6
קרס הרמונית לפלוטו. רכושנות לאנשים וחפצים, וסכנת קנאה ושתלטנות. כשחיובי, אפשר לגדול ולצמוח חומרית או מעשית. משפיע לאורך מספר ימים סביב.

11.6
במחצית הראשונה של היום הירח בהיבט למפגש ונוס-יופיטר (קראו ב-9-10.6). זמן טוב לפאן. אבל אל תגזימו, כי במחצית השנייה של היום זה עלול לעורר ביקורת, או צורך לחזור למסלול.

13-14.6
ונוס שלילית כירון. ביקורת במערכות יחסים, מה שפוגם באלו הרומנטיות. היזהרו מגישה צינית מדי. לפעמים נותן את הצורך לטפל במישהו, או שמטפלים במָשהו (כמו ניקיון הבית או משימות עבודה ואחרות).

15-16.6
ונוס הרמונית לאורנוס. אם קדמה ביקורת או התרכזות בחובות הכרחיות, זה הזמן לשבור קצת שגרה. אם לא עושים משהו קצת מרגש, מאבדים סבלנות, ואז שוברים למישהו משהו על הראש. לכן תיתכן עצבנות במערכות יחסים שאינן זורמות. אבל הרבה פאן כשעושים מה שאוהבים.

17.6
ונוס הרמונית לנפטון. רכות רגשית, בעיקר סביב מערכות יחסים. לכן אפשר לטפח רומנטיקה, אהבה, ויש יכולת להתחבר לשני. התמסרות ועזרה או לפחות הקשבה. הלילה (בין רביעי לחמישי) מומלץ במיוחד לקידום אהבה, או לפחות לחלום חלומות יפים.

19.6
שמש על הקו של יופיטר, ובמרכז היום הירח מצטרף ומחזק. זה שישי לנצל אותו, בין אם למטרה חשובה, או סתם לבילוי. נטייה משוחררת, שיכולה להיות אימפולסיבית (היזהרו במה שאתם אומרים או עושים), או חופשית ומאושרת. טוב ליציאה מהשגרה ומהקופסה, יכולת להביט ממעל, ולא רק על הרגע היומיומי. אך לפעמים זה מוביל לצדקנות או יהירות.

20.6
כירון עובר לשור לחמש השנים הבאות. הוא יכריח אותנו לדייק את השגרה והיומיום שלנו, את ניהול הכספים וההוצאות, וחיי המעשה. הרגלים צריכים להיות תחת בקרה, ואצל רבים זה פשוט אומר ירידה ברמת החיים. יתכן שעולמית בשנים הקרובות יידרש צמצום, בין אם בכמות הכסף, המזון וכדומה.

21.6 בשעה 11:24
השמש תעבור לאזור שמיימי סרטן. תינוקות שייוולדו עד השעה 11:23 הם בני מזל תאומים, ואלו שייוולדו החל מ-11:24 הם בני מזל סרטן. שימו-💖 שבכל שנה המזל מתחלף בזמן מעט אחר.

השמש מיד מייצרת היבט לכירון. ימים של עבודה והשקעה, טיפול וסידורים. צורך לבטח ולהבטיח את שרידותנו ונכסינו, ונטייה לשמור על הקיים. לפעמים נטייה לביקורת או לקטנוניות.

זהו היום הארוך בשנה, עם הכי הרבה שעות אור. ולמה דווקא יום זה מתחיל את מזל סרטן? יש סיבה. למאמר על עונות השנה לחצו כאן.

24-25.6
שמש על הקו של אורנוס. הפתעות. דרמות. שינויים. חוסר סבלנות אם משהו או מישהו מעכבים אותנו, אך לפעמים יש דרך יצירתית או חדשה לפתור עניין או לאתר הזדמנות.

25.6
ונוס הרמונית לסאטורן. גישה רצינית במערכות יחסים. מחד זה נותן את האפשרות לשתף-פעולה בצורה הגיונית, ומאידך זה מעורר ביקורת על מי שאינו עומד בדרישות או ציפייה להתנהגות אחראית וכדומה. אפשרות לקחת יחסים לשלב הבא, אך זה לא בא בלי תנאי. מצד שני נכונות גם לתת מעצמנו ולעשות מה שצריך.

25-26.6
שמש שלילית לנפטון. דברים מאבדים כוח, ולכן כל מה שבין רגיעה והורדת הילוך, ועד כישלונות של ממש. זה לא זמן להתעקש או ללכת דרך הקיר, אבל לפעמים אפשר למצוא חלון להיכנס בו. גישה מחוכמת או ערמומית תועיל פה, ובטח גישה רכה ורגישה.

26.6
שמש ביחסים עם פלוטו. ניסיון להחזיר לעצמנו את השליטה על הדברים, והדרך היא בצורה מניפולטיבית וחשיבה אסטרטגית לא גלויה.

28.6
מארס הרמוני ליופיטר. משפיע לאורך מספר ימים סביב. כוח שמקדם דברים בתעוזה או לפחות בהרבה יוזמה. אמונה בדרכנו ויכולת לפעול למימושה. לכן אפשרית הצלחה. אבל אם מגזימים, אז לוקחים סיכונים מיותרים, מתירים מדי את הלשון, או פועלים עם עודף ביטחון עצמי מופרז. סכנת התנהגות לא מבוקרת.

29.6
לעת ערב מרקורי ייכנס לנסיגה. אך נהוג לקחת כבר חמישה ימים לפני כמשפיעים. משבש תקשורת, מכשירים (בעיקר חשמל), תוכניות ולו"ז. הנסיגה תימשך עד ל-24 ביולי, ובתקופה זו לא מומלץ להתחיל דברים חדשים, לא לחתום חוזים או לרכוש מוצרים. פוסט מורחב יפורסם בפייסבוק.

29-30.6
ליל ירח מלא. הוא מעורר את העולם הפנימי התת-מודע ומציף רגשית לטוב ולרע.

מארס על הקו של כירון (שעבר לשור, קראו ב-20.6). משפיע לאורך מספר ימים סביב. על רקע התגברות הרגש והצפתו, יש נטייה להשמיע מילים חדות, או לקבל החלטות חותכות. לפעמים הפוך, כלומר רגש שצף מייצר תגובה דרמטית (לטוב או לרע). שינויים או הפתעות, מזיזים ולא עומדים במקום. לפעמים משהו דרמטי חיצוני קורה, והוא שמזיז אותנו. לפעמים חוסר סבלנות וקוצר רוח למה שמגביל או מעכב, והנטייה מרדנית או לפחות מתנגדת ועצמאית. צורך לפעול נוכח הנסיבות.

 

⚠️הערה חשובה (!) לגבי אופן קריאת התחזית. ישנם כוכבים בשמיים שנעים מאד מהר (יחסית), וישנם כאלה שכמעט לא זזים. לכן חלק עשויים להשפיע עלינו בתוך טווח ארוך (ובד"כ לא בכולו, אלא רק בחלק ממנו), וחלק ישפיעו מאד נקודתית. לכן לעתים אני מציין שההיבט משפיע לאורך ימים רבים סביב, וזה מורגש לאו דווקא ביום הדיוק עצמו. גם כשאינני כותב, ההשפעה היא מעבר רק ליום עצמו.

בנוסף, כשאני כותב לכם הסבר תחת שני תאריכים (כמו למשל 6-7.11), זה בגלל שזמן הדיוק של ההיבט בשמיים נמצא בשעות הערב-לילה שבין התאריכים, ולכן אינני מכריע בתאריך. למשל אם רגע הדיוק הוא ב-23:30, אז כבר אציין את שני התאריכים, אבל אין זה אומר דבר על אורך ההיבט הכללי. זה יכול להיות עניין נקודתי שיורגש בעיקר באותו הלילה וקצת סביבו, וזה יכול להיות משהו רחב, ואז אכתוב שהוא משפיע לאורך ימים רבים סביב. יום לגביו אינני כותב דבר, הוא יום בו לא מתרחש היבט משמעותי מדויק בשמיים. אך כמובן שמה שקורה ביום סמוך, משפיע גם עליו, ולפעמים אפילו יותר.

גם בפייסבוק

אני מעדכן בבלוג בפייסבוק בכל כמה ימים מה אומרים הכוכבים לגבי מגוון נושאים. לחצו והירשמו ע"י סימון "עוקב/ת"עמי גוטמן בפייסבוק, שם אני כותב על אישים, על המדינה, העולם ועוד. ניתן גם לקרוא בדיעבד. אני מעולם לא מוחק מהפייסבוק, והפוסטים מופיעים עם תאריכם המקורי. בנוסף, קראו גם את מדור תחזיות.

מטרת חלק זה היא לספר לכם בכלליות על מצב הכוכבים כל החודש. בניגוד לפוסטים היומיים בפייסבוק, כאן באתר תמצאו הסבר מקצועי על מהלך שמיים שמפרט משמעויות, ומאפשר למי שרוצה, להבין קצת יותר אסטרולוגיה, וכן להתכונן לכל החודש.

שתפו

רוצים לשתף חבר ? ניתן לשלוח את התחזית החודשית למי שתרצו דרך הוואטספ, מייל, או לשתף דרך הפייסבוק. כך גם לגבי כל עמוד אחר באתר. איך שולחים ומשתפים? בתחתית כל עמוד יש כפתורים עם סמלי אפשרויות השליחה. בחרו את הדרך הנוחה לכם, לחצו ושלחו. נוח וקל.

ללמוד אסטרולוגיה

בואו ללמוד לעשות את מה שאני עושה. כי בניגוד לכוכבים עצמם, לימודי הכוכבים אינם בשמיים 🙂

לפרטים אודות הקורסים ולאפשרויות השונות לחצו כאן.

אזהרת ירח שחור/בטל :

אני לא מפרסם זמנים בהם הירח לא יוצר היבטים, או בכינויו האחרים: ירח שחור/ בטל/ Void, ואני מציע לכם לא להסתמך ולפעול על-פיו בעניינים חשובים. הסיבה היא שזה מידע חלקי ומעוות, נכון שלא מומלצות התחלות חדשות בזמן ירח שלא יוצר היבטים, אך גרוע פי כמה להתחיל דבר חדש בירח שיוצר היבטים קשים, לפעמים רק קשים. כל רגע הוא ייחודי, וצריך לנתח ברצינות ויסודיות את כל מצב השמיים כדי להכריע על זמן טוב. כשמדובר בדבר חשוב, כמו בחירת תאריך חתונה, ביצוע טיפול רפואי, או מועד פתיחת עסק, כדאי מאד לפנות לאסטרולוג שמתמחה באסטרולוגיה הוררית**, גלו עוד על בחירת תאריך טוב, או התקשרו 050-7881995 לפרטים.

 

נאחל חודש טוב!

שלח לחבר או שתף את המאמר:

קורסים באסטרולוגיה

לימודי אסטרולוגיה

לחצו לפרטים

תחזית יוני 2026

לחצו לקריאה

אולפן המלחמה

לחצו לקריאה

ערב קסום שייזכר לתמיד

לחצו לפרטים

והקשר לכל מזל

לחצו לקריאה

איך כל מזל במיטה

לחצו לקריאה

 

תחזית קורונה

לחצו לקריאה


צ'אט
בוואטסאפ

שיתוף
בוואטסאפ

שיתוף
בפייסבוק

שיתוף
במייל